OBS! LEVERANSTID!

Mellan 19/6 och 24/6 kommer inga orderar att hanteras.

Trevlig midsommar.

Hälsningar,

THE CRATE LAB

Guide: Att tänka på när du tvättar håret som man. Undvik att påverka tillväxten negativt.

Guide: Att tänka på när du tvättar håret som man. Undvik att påverka tillväxten negativt.

Många män kommer säga att tvätta håret inte är någon större vetenskap, och sen använder dom duschmunstycket för att skrubba skalpen. Men det finns några grundläggande regler som inte så så svåra att följa och som kommer förhindra att du ser ut som Reinfeldt allt förlångt innan pensionen. Dessa tips gäller för alla – oavsett om du har ett svall idag eller om du är osäker på om du kanske behöver åka till Turkiet i framtiden.Inte med dusch!

Va så säker – ett billigt schampo är inte ett bra schampo. Det billiga schampot kommer tvätta bort fettet från håret, men det lämnar också håret utan näring och något att hjälpa till med tillväxten.

Om du vill ha ett friskt hår och inte se ut som ett knä när du är 30. Välj ett schampo som gör mer än att bara rengöra. 

När du väljer schampo, ser till att det passar din hårtyp. Vet du inte vilken du ska ta? Välj en allt-i-ett lösning som erbjuder den gyllene medelvägen för nästan alla (Angry beards - Shampoo)

Välj till åtminstone en produkt som även vårdar ditt hår, är skonsam och inte innehåller kemikalier eller solvina. Om du är osäker, fråga din frisör. 

Ta till vara på håret

Oavsett vilken typ av hår du har, ta hand om det. Ge skalpen en massage medans du duschar, det ökar blodcirkulationen och ger tillväxt. Va varsam och använd inte naglarna. Tänk sensuellt, undvik: hund som kliar sig i örat. 

Ett annat vanligt misstag att inte göra; frenetiskt torka och klia skalpen med handduken efter dusch – om och om igen. Ta det lugnt. Låt handduken absorbera det överflödiga vattnet. Kamma sedan med fingrarna eller en bredtandad kam. Har du tjockt hår -  va inte rädd för att använda en hårtork. När du fönar håret så absorberar håret mycket av näringen och fukten och du undviker torrt hår med kluvna toppar.

Använd bara schampo en gång var 2-3e dag

Att tvätta håret varje dag är ingen bra idé. Du kan blunda för det under sommarmånaderna, när du svettas en hink varje dag på jobbet, eller rullar runt växelvis i sand och saltvatten. 

Hur som helst, att tvätta håret varje dag är att be om problem. Du tar bort skyddande oljor från håret, det kommer att gå sönder, klyva sig, fall av mer. Och som en bonus kommer din hårbotten att försöka kompensera för bristen på skydd och din skalp kommer att bli fet som bara den.

Om du redan har hamnat i den här onda cirkeln, börja tvätta omväxlande med schampo med en enkel sköljning med vatten, eller ge ditt hår mod med en hårtonic  (inte att förväxla med en tonic!). Det kommer att bli bättre med tiden och huvudet blir inte så fett.

En hälsosam hårbotten är grunden

Hur vet du att du gör ett misstag någonstans? Hårbotten, säger det mesta. Eftersom hår bara har idealiska förutsättningar för sund tillväxt på frisk hud. Det är den som ger näring åt hårsäckarna och skickar näringsämnen och mineraler till håret som växer från dem.

Om det är rött, kliar, känsligt och du skakar ut mjällen ur dina strumpor, är det dags att göra något. 

Det beror också på vad du häller i dig

En sak till har en betydande effekt på kvaliteten på hår och hårbotten. Livsstil . Både hår och skägg behöver tillräckligt med näring från insidan också, det är nödvändigt att förse dem med tillräckligt med vatten och näringsämnen. Tänk därför på din kost, den påverkar mer än vad du kanske tänkt.

Och ett sista råd. Mindre stress , va? Låt inte allt gå ur huvudet bara på grund av paniken att du har gjort fel fram till nu.

Sök

Kundkorg

Gör presenten mer personlig. Lägg till ett personligt meddelande utan kostnad.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit....